Loosduinsekade 298, 2571 CC Den Haag

}

Ma-vr 08:00 – 18:00 uur

N
Eigen trainingsruimte
N
Ruim 60 jaar ervaring

Nekklachten

Nekpijn kan tijdelijk of aanhoudend zijn. Dit kunnen milde, maar ook hevige klachten zijn. De oorzaken van nekklachten kunnen dus heel verschillend zijn. Bij Fysiotherapie Loosduinsekade onderzoeken wij de oorzaak van uw nekklachten. Eén van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zal u vervolgens behandelen. Bij het vaststellen van de ernst van uw klacht wordt bepaald welke behandeling het beste werkt bij het verhelpen van uw klachten.

Wat zijn nekklachten?

Nekklachten is een verzamelnaam voor verschillende klachten aan de nek. Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft wel eens te maken met nekklachten. Klachten aan de nek is ook één van de meest voorkomende klachten die er zijn.

Hoe uw nekklachten zijn ontstaan hangt af van de klacht. De meeste nekklachten ontstaan door het aannemen van een verkeerde houding of het maken van een verkeerde beweging. Wanneer u op een kantoor werkt kan het ook zijn dat uw werkplek niet ergonomisch is ingericht.

Nekklachten vallen onder de term KANS, aldus Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder. Deze klachten worden onderverdeeld in aspecifieke en specifieke klachten. Aspecifiek betekent dat uw klachten geen duidelijk aanwijsbare oorzaak hebben en kunnen ontstaan zijn door bijvoorbeeld stress of spierknopen in de spieren. Bij specifieke nekklachten is de oorzaak van de nekpijn wel duidelijk zichtbaar.

Nekklacht kunnen ook onderverdeeld worden in acute of chronische klachten. Wanneer de klachten minder dan zes weken aanhouden wordt er gesproken van acute nekpijn. Wanneer nekpijn langer dan drie maanden aanhouden wordt er gesproken van chronische nekpijn.

Oorzaken en symptomen van nekklachten

Nekklachten kunnen verschillende oorzaken en symptomen hebben. Wij hebben een aantal van deze klachten voor u op een rijtje gezet.

  • Verkeerde werkhouding
  • Verkeerde slaaphouding
  • Geen ergonomische werkplek
  • Overmatig telefoongebruik

Wilt u een afspraak maken voor uw nekklachten?

Neem contact met ons op om direct een afspraak te maken. U kunt ons bereiken door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ook met ons contact opnemen via info@fysiotherapieloosduinsekade.nl of 070-3459212.

 

 

Locatie Loosduinsekade

Loosduinsekade 298
2571 CC Den Haag

Locatie Basic-Fit Zuiderpark

Meester P. Droogleever Fortuynweg 99
2533 SP Den Haag

Tel: 070-3459212
Email: info@fysiotherapieloosduinsekade.nl

 
 
×