Loosduinsekade 298, 2571 CC Den Haag

}

Ma-vr 08:00 – 18:00 uur

N
Eigen trainingsruimte
N
Ruim 60 jaar ervaring

Rugklachten

Rugklachten komen bij een groot deel van de mensen voor. Veel mensen hebben wel eens last van rugklachten. Het kan zijn dat je een stijve, gespannen of een aandoening aan de rug hebt. Deze klachten kunnen van korte maar ook lange duur zijn. Rugklachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan bij het sporten, werken, klussen of huishouden.

Bij Fysiotherapie Loosduinsekade beschikken wij over gespecialiseerde fysiotherapeuten die voor u klaar staan! Onze fysiotherapeut zal de ernst van uw klachten onderzoeken en vervolgens een behandelplan opstellen. Indien nodig zal onze fysiotherapeut oefeningen en advies meegeven om terugkerende klachten te voorkomen.

Wat zijn rugklachten?

Rugklachten zijn erg divers. Niet alle klachten hebben dezelfde oorzaak, daarom wordt er onderscheid gemaakt tussen aspecifieke en specifieke rugklachten. Aspecifiek betekent dat er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak is van de klachten. Bij specifieke rugklachten is er sprake van lage rugpijn. Hieronder spreken wij van complexe rugklachten die vaak ontstaan door ouderdom;

Chronische rugpijn

Bij chronische rugpijn is er sprake van klachten die aanhouden of regelmatig terugkeren. Deze klachten genezen zich niet vanzelf en kunnen uitstralen naar de benen en/of armen. Het wordt chronische rugpijn genoemd wanneer de rugklachten langer dan 3 maanden aanhouden. De rug wordt erg veel belast en uw spieren kunnen zwakker worden. Het is daarom belangrijk om uw klachten direct aan te pakken.

Stenose

Een stenose of te wel een kanaalstenose, spinale stenose of wervelkanaalvernauwing is een aandoening aan het wervelkanaal die op bepaalde punten smaller wordt. Door het smaller worden van het wervelkanaal kunnen de zenuwen bekneld worden. De rugpijn komt voort uit slijtage aan het wervelkolom. Door deze klachten ontstaat er druk op het ruggenmerg. De symptomen kunnen in de armen en benen optreden, hierdoor ontstaat krachtvermindering en een prikkelend of doof gevoel.

Oorzaken en symptomen van rugklachten

Eerder is duidelijk geworden dat rugklachten erg divers en complex kunnen zijn. Wij hebben hieronder een aantal oorzaken en symptomen van rugklachten voor u op een rijtje gezet.

  • Verkeerde houding
  • Geen ergonomische werkplek
  • Beklemde zenuwen
  • Pijn in de schouder, schouderbladen en/ of arm
  • Bewegingsbeperking
  • Stenose
  • Rughernia
  • Chronische rugpijn, aanhoudende klachten

Wilt u een afspraak maken voor uw rugklachten?

Neem contact met ons op om direct een afspraak te maken. U kunt ons bereiken door onderstaand formulier in te vullen. U kunt ook met ons contact opnemen via
info@fysiotherapieloosduinsekade.nl of 070-3459212.

Locatie Loosduinsekade

Loosduinsekade 298
2571 CC Den Haag

Locatie Basic-Fit Zuiderpark

Meester P. Droogleever Fortuynweg 99
2533 SP Den Haag

Tel: 070-3459212
Email: info@fysiotherapieloosduinsekade.nl

 
 
×